Main


Csaknem 27 milliárdos fejlesztés az Észak-Magyarországi Régióban

Megközelítik a 27 milliárd forintot az Észak-Magyarországi Operatív Program (ÉMOP) támogatásával megvalósuló idei kiemelt projektek, amelyeket a Partnerség Napja 2010 elnevezésű programsorozaton mutattak be
A NORDA Észak-Magyarországi Regionális Fejlesztési Ügynökség szervezésében immáron harmadik alkalommal rendezték meg a programsorozatot.

Francsics László, az Észak-Magyarországi Regionális Fejlesztési Ügynökség ügyvezető igazgatója az MTI-nek elmondta, hogy együttműködési megállapodást kötöttek a beruházások projektgazdái, ezzel is tovább erősítve a régió kiemelt programjainak jelentőségét.

A Tokaji Fesztiválkatlan beruházási összege 1,9 milliárd forint, ennek gazdája a helyi önkormányzat. A beruházás ÉMOP támogatási összege mintegy 1,7 milliárd forint - részletezte hozzátéve, hogy ugyancsak kiemelt projekt a poroszlói Tisza-tavi Ökocentrum, amelynek felelőse a község önkormányzata, beruházási összege 2,2 milliárd forint. Ebből az ÉMOP támogatás 1,36 milliárd forintot tesz ki.

Kiemelte a miskolci belvárosi rehabilitációt, amelynek összköltsége 5,6 milliárd forint, amelyből az Észak-Magyarországi Operatív Program 4,2 milliárdot vállalt. Szintén hasonló nagyberuházás az edelényi Kastélysziget Kulturális-Turisztikai Központ elnevezésű program, amelynek során felújítják, illetve turisztikai célra hasznosítják az impozáns L\'Huiller-Coburg kastélyt. Ez 2,2 milliárd forintból valósulhat meg.

Hasonlóan fontos projektnek nevezte a kistérségi központok közúti elérhetőségének javítását, amelyek beruházási költsége 13,5 milliárd forint, és azt az ÉMOP teljes egészében biztosítja. Ennek során a 4- és 5 számjegyű utakat újítják fel a térségben. Heves megyében öt program részeként 11 útszakaszt érint a felújítás, Borsodban 72 kilométer közút újulhat meg, Nógrád megyében hat kisebb úton 24 kilométernyi útszakasz, illetve a már tavaly beindult munkával tíz útszakasz válik európai szolgáltatási paraméterekkel rendelkező úttá.

Francsics László közölte: a projektgazdák által csütörtökön aláírt együttműködési megállapodás segítségével olyan egyedülálló regionális hálózatot hozhatnak létre és tarthatnak fenn, amely képes együttesen képviselni minden partner közös érdekét.
Forrás: MTI
hirdetés

Gyorskereső






Friss hírek

Date
Az új lakás vásárlás álmából könnyen rémálom is lehet! - Újabb történet került elő
Az új lakások piacán már évek óta problémát okoznak az elővásárlási szerződések körüli feszültségek - csúszó átadások, megemelt árak, szerződésbe foglaltaktól eltérő méret, vagy kialakítás. A feszültségek általában a vevő, az eladó és a kivitelező között húzódnak, a fő problémát pedig látszólag a tágan értelmezett vis maior kikötések okozzák a szerződésekben - világít rá a Telex tegnapi riportja, ahol a Forest Hill lakóparkfejlesztésen keresztül mutatják be, milyen problémák is üthetik fel rendre a fejüket az elővásárlási szerződések esetén. A jelenség mindazonáltal nem egyedi és olvasóink például már évekkel ezelőtt küldtek be hasonló tapasztalatokat. Bár régen ez nem jelentett túl nagy kockázatot, de manapság már közös (fejlesztő és vevő) rizikójává vált a kivitelezés előtt akár évekkel lefoglalt lakások végső ára. Meg kell szokni és tanulni mindenkinek az új világ kihívásait.
Date
Az új lakás vásárlás álmából könnyen rémálom is lehet! - Újabb történet került elő
Ahogy szigorodnak a jogszabályok, úgy válnak egyre népszerűbbé a környezetkímélő lakásfejlesztések, ami a lakásfejlesztő vállalkozások forgalmán is érződik. Ugyanakkor sokszor a vásárlás megfékezése teszi a legtöbbet környezetért, hiába sarkallnak fejlesztésre a kormányzati támogatások.
Date
Ezek a legdrágább és a legolcsóbb utcák a Balatonnál, itt a lista
Az egymillió forintot is meghaladják a Balaton legfelkapottabb utcáinak négyzetméterárai. A koronavírus járvány hozott jelentős fellendülést a térség ingatlanpiacán.